Hoe krijg je inspiratie?

Dat heb je soms, dat de inspiratie even fietsen is. Gewoon floep, verdwenen. Dat je het niet voelt. Dingen waar je over wilt delen op je socials, in je nieuwsbrief, blog, video of podcast.

Die inspiratie komt dan vaak wel omhoog op momenten dat je er weinig mee kan; als je op de 🚲 zit of in de 🚗, als je onder de 🚿 staat of net in je 🛏ligt. 😴

Als het kan, is het op zulke momenten wel slim om zo snel mogelijk toch een flintertje van die inspiratie vast te leggen. In je telefoon inspreken, aan je to-do app toevoegen of op een kladblaadje schrijven.

Dan kun je dat er weer bij pakken op de momenten dat je tijd hebt om ermee aan de slag te gaan. Want meestal als je dat onderwerp ziet, gaat er weer een lampje aan in je hoofd en komt de inspiratie vanzelf weer op gang. 💡

Die hints voor jezelf kunnen ook uit andere bronnen komen; podcasts die je hebt geluisterd, een blog of een post die je hebt gelezen. Alles waarvan je merkt dat er iets op gang komt van binnen (en wat bij je bedrijf past).

En ja, dan zitten er soms ook onderwerpen bij waar je hoofd op dat moment niet op aanhaakt. Maar hoe meer je er vastlegt, hoe groter de kans dat er 1 tussen staat die klikt.

Scheelt een hoop gepieker, gezucht en voor je uitstaren-momenten omdat je wel iets wil delen, maar je weet niet wat. 😉