Je content recyclen

Hoe vaak hergebruik jij iets dat je al eerder verteld hebt?

Oftewel in vakjargon; hoe vaak recycle jij je content?

Want ja, dat kan niet alleen met plastic, gft, etc., maar ook met je content. Oftewel al die dingen die je deelt aan inhoud op je blog, social media, in je podcast of zelfs een webinar of training.

Moeilijk om dat voor je te zien?

Hier een paar voorbeelden:

Stories

Deel jij wel eens iets inhoudelijks in een aantal stories achter elkaar op Instagram? Maak er een post of nieuwsbrief van. Zodat iedereen het kan lezen en niet alleen de volgers die je stories in die 24 uur hebben gecheckt.

Blog, podcast, video

Maak van een post een blog, podcast, video of deel het in je nieuwsbrief. Zo is dat verhaal ook buiten je social media te lezen of horen. En ben je niet afhankelijk dan het algoritme van je social media kanaal. En als je er een blog, podcast of video van maakt, neem ‘m dan ook mee in je nieuwsbrief. 😉

Posts

Precies andersom kan natuurlijk ook, haal een element uit een blog of podcast en deel dat in een post op social media. Een soort sneak peak. En verwijs via de link in bio naar het complete verhaal of via de link in je stories.

En dit zijn nog maar een paar opties. Er zijn er nog veel meer.

Hetzelfde in een andere vorm

Want mijn punt is: je hoeft niet altijd iets nieuws te verzinnen. Zeker bij onderwerpen die populair zijn bij je volgers, is het slim om het ook in een andere vorm aan te bieden.

Want je kan ervan uitgaan dat niet iedereen die jou volgt het gezien, gelezen of geluisterd heeft. Zo bereik je op een simpele manier meer mensen zonder dat je iets nieuws hoeft te verzinnen.

Het begin is er al

Dus wees niet bang om content te recyclen. Het scheelt je een hoop stress omdat je al iets hebt om mee te beginnen. En dat is vaak een stuk makkelijker dan from scratch beginnen.

Heb je ook geen last van die knipperende cursor in dat lege Word-doc of die lege Instagram post.

Handig toch?
Recycle ze!