3 tips om uit je meh-bui te komen

Wat doe jij tijdens die buien dat je je meh voelt en qua werk niet vooruit te branden bent? šŸ¤”

Bij mij komen dat soort buien nog wel eens langs. Dan is de high vibe ver te zoeken.

Dit zijn 3 dingen die mij goed helpen daar weer uit te komen:

1 = BEWEGEN

Te lang stil zitten werkt niet zo goed voor mij. Mijn lijf en hoofd krijgen dan enorme behoefte aan beweging. En bij voorkeur buiten.

Wandelen, fietsen, hardlopen, sportenā€¦ als die hartslag maar een beetje omhoog gaat.

Even die feel-good-stofjes een boost geven. En omdat ik dan met iets totaal anders bezig ben dan werken, komen er prompt allemaal ideeƫn op die voor inspiratie en motivatie zorgen.

2 = MUZIEK

Deze is natuurlijk te combineren met 1, maar dat hoeft niet. Het kan ook tijdens het werken, lunchen of een ander moment.

En met muziek bedoel ik dan niet zomaar een muziekje, maar nummers waar je heel blij van word. Waar die high vibe vanzelf van opkomt. šŸ¤©

Voor mij bijvoorbeeld de swingbeat en R&B uit de 90ā€™s en 00ā€™s. Foute happy hardcore, salsa en bachata of vrolijke popmuziek. De keuze is reuze. Die trekken me bijna als vanzelf uit die meh-bui en dan keren de inspiratie en energie meestal ook weer terug.

3 = LEZEN

Om mijn hoofd leeg te maken is een boek waarmee ik in een andere wereld kan stappen ook enorm geschikt. Voor mij is dat vooral fictie, van romans tot thrillers tot fantasy.

Een tijdje terug las ik bijvoorbeeld in 1,5 maand alle boeken van de 7 zussen van Lucinda Riley (en nu ben ik net als miljoenen anderen erg benieuwd naar het laatste boek met alle antwoorden).

Ja, ik lees nogal snel inderdaad. Maar in die weken zat ik ook spontaan een stuk minder op mijn telefoon en keek ik nauwelijks tv. Prioriteiten stellen, he? šŸ˜œ

Hoe kom jij uit je meh-buien?