Kost je bedrijf energie of geeft het energie?

Mensen inzicht geven en weer op gang helpen.
Dat vind ik een van de leukste dingen om te doen in mijn werk.

Zo dook ik pas in de Human Design chart van een klant en keken we op basis van een aantal vragen die ze beantwoord had of de dingen die ze doet in haar bedrijf wel echt passen bij haar. En ook de manier waarop ze bepaalde dingen doet.

Uit de vragen bleek bijvoorbeeld dat ze vooral energie kreeg van dingen buiten haar bedrijf en niet per se van haar aanbod. Ze was vaak moe, ervaarde continu druk en vond het moeilijk om af en toe ook gewoon eens te ontspannen. 🥴

En dan is het interessant om die Human Design chart erbij te pakken en te kijken waar dit soort gevoelens vandaan komen. 

Waarom krijgt ze zo weinig energie van de dingen die ze doet? Waarom is het moeilijk die agenda behapbaar te houden zodat er tijd overblijft voor ontspanning? Waarom voelt social media als moeten?

Aan de hand van vragen kreeg ze steeds meer helderheid over zaken die mogen veranderen in haar bedrijf. Deed ze inzichten op over dingen waar ze nog niet eerder bij stil had gestaan. “Ah, het is helemaal niet de bedoeling dat ik beslissingen maak vanuit mijn hoofd. Ik mag naar mijn onderbuikgevoel luisteren.”

Met inzichten alleen kom je er natuurlijk niet, if only it was that easy. 😜 Maar het helpt wel als je jezelf beter begrijpt en snapt waarom bepaalde dingen niet lekker lopen. Bijvoorbeeld simpelweg omdat iets niet bij je past of de manier waarop je iets doet.

Zo kun je social media zien als een moetje, en dat maakt het lastig. Maar als je het ziet als een manier om te verbinden en mee te spelen, wordt het luchtiger en minder zwaar.

Tegen iemand uitspreken waar je tegenaan loopt, is trouwens ook al helpend. Die ander kijkt er met een frisse blik tegenaan, heeft andere kennis en ervaring en doet suggesties waar je zelf niet aan zou denken.

Op die manier kom je uit die neverending cirkeltjes in je hoofd en kun je weer stappen vooruit gaan zetten. 🚶🏽‍♀️🏃🏼‍♀️

Dusse, wil jij ook uit die cirkeltjes stappen? Mail me. Wie weet kan ik jou ook verder helpen.