Monday Motivation

Ben je klaar met dingen voor je uitschuiven
en wil je in beweging komen?

Meld je aan voor de Monday Motivation mails!

Heb jij ook van die dingen die je voor je uit schuift?
Die je graag wil doen, maar toch geen tijd voor maakt?

Omdat je het te groot of te ingewikkeld maakt, omdat je het eng vindt, omdat je niet goed weet hoe je ermee kan beginnen, omdat je jezelf de tijd niet gunt?

Stok achter de deur

Door middel van de Monday Motivation mails word ik je stok achter de deur om die dingen toch te doen. Iedere maandagochtend krijg je een mail met de vraag welke 5 dingen je deze week wil doen.

Na je aanmelding krijg je van mij een pdf met verschillende printbare weekplanners waar je je 5 punten op kan schrijven. Meer mag natuurlijk ook, maar let erop dat het geen oneindige to-do-lijst wordt, waarvan het merendeel weer doorschuift naar de week erna. Want dat wil je juist voorkomen.

Wat gun jij jezelf?

De bedoeling van Monday Motivation is niet dat het vanuit MOETEN gaat, maar vanuit het jezelf gunnen om te doen wat je eigenlijk wil doen. 

Wat je doet, bepaal je zelf. Het mag van alles zijn, als het maar iets is dat goed voor je is. Het mag dus ook een tikkie uitdagend zijn, graag zelfs. Want juist dat zijn vaak de dingen die je voor je uitschuift.

Jouw brein houdt je nou eenmaal graag in de comfort zone, dat is veilig en bekend. Maar die beweging en groei waar je naar op zoek bent, krijg je sneller voor elkaar door die comfort zone iets op te rekken. Door dingen te doen waarmee je jezelf uitdaagt. En door dingen te doen die jou naar een volgend level helpen. In je leven en in je werk/bedrijf.

Zoals tijd voor jezelf

Met uitdagen bedoel ik niet per se dat het iets engs, groots of ingewikkeld moet zijn. Voor sommige mensen is gewoon een uurtje voor jezelf nemen en iets doen waar je blij van wordt (boek lezen, in de zon zitten, wandelingetje maken) ook al een hele uitdaging. Want dat kan toch zomaar niet? Er moet nog van alles gedaan worden!

Maar af en toe vertragen en een korte time-out nemen, helpt juist heel goed om tot rust te komen en van daaruit weer geïnspireerd in beweging te komen. Even een stap uit de ratrace van moeten en gewoon zijn. Dus durf ook zoiets op je lijst te zetten als dat is wat jij nodig hebt.

Maak het niet te groot

Zorg er wel voor dat je geen te grote dingen op je lijst zet, maar maak het concreet en haalbaar. Een nieuwe website maken is niet 1 taak, maar een project dat uit meerdere taken bestaat. Typisch een ding dat ik daardoor voor me uitschuif. 😉

Hoe concreter de taak is, hoe kleiner de stap om ‘m uit te voeren. En door met jezelf af te spreken wat je gaat doen, wordt het makkelijker om echt in actie te komen. De wekelijkse reminders, helpen daar ook bij. Net als weten dat je niet de enige bent.

Kun jij wel wat motivatie gebruiken?

Meld je dan aan via het formulier hieronder.

monday motivation Erzsi de Letter